Единият кмет уволни другия, той обаче е в болнични

Христо Бозов освободи от длъжност Димитър Николов и секретаря на общината Михаил Куликов и двамата обаче не са получили заповедите си, защото са в болнични

Служебният кмет доц. д-р Христо Бозов е освободил от длъжност заместник-кмета на община Варна арх. Димитър Николов, съобщиха от пресцентъра на общината.  Според съобщението уволнен дисциплинарно e и главният секретар на община Варна Михаил Куликов. Решението си Бозов мотивира със закъснение в подготовката на частичните избори. 

След извършена проверка той е констатирал, че подготовката е едва в началния си етап и все още не са обявени обществените поръчки за избор на изпълнител за отпечатване на изборните книжа. Длъжността главен секретар временно ще бъде изпълнявана от директора на дирекция "Правно-нормативно обслужване" Иван Великов, допълват от пресцентъра на общината. 

"Не ме е уволнил, защото съм в болнични", съобщи за Varnautre.bg Михаил Куликов. По думите му в момента в общината се случват "странни неща" и като нищо може и да се разминем с избори за кмет на 30 юни. По отношение на Иван Великов, Куликов коментира, че шефът на правната дирекция отдавна искал да седне в креслото му. 

"Няма как да ме освободи колегата Бозов, защото съм в болнични", коментира пред Varnautre. bg. и арх. Николов. "Освобождаването влиза в сила след връчването на заповедта, такава на мен не ми е връчена, а няма и как да ми е връчена, защото от днес съм в болнични до края на следващата седмица", уточни Николов и пожела на Бозов да е жив и здрав. 

Тази сутрин след близо 24 неведение стана ясно, че временен и.д. кмет на Варна е Христо Бозов, а досегашният и.д арх. Николов става отново негов заместник. До абсурдната ситуация се стигна след съдебно решение, с което бе оспорено встъпването в длъжност на Николов, без да се изчака срокът за обжалване след отстраняването на Бозов. 

 

Всичко по темата

Доц. Христо Бозов е кмет, засега

Още се чудят кой ни е кмет

"Кой е кмет на Варна" на път на спре изборите

Старият служебен кмет сменя новия, май