Зам. - кметица хвърли оставка, шефката на здравната дирекция също

Мисия Варна

30-04-2013, 14:12

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сесия на Общинския съвет: Димитър Николов е новият и.д. кмет на Варна

Днес е последният работен ден за Калинка Попстефанова, Станка Маринчева ще се води на работа до 20 май, защото е в отпуск

Заместник кметът на Варна Калинка Попстефанова и шефката на здравната дирекция в общината Станка Маринчева са подали оставки. Попстефанова няма да е на работа още от утре, съобщи  главният секретар на общината Михаил Куликов. Станка Маринчева е в отпуск до 20 май. Напускането й влиза в сила, когато приключи отпускът. 

Оставките на двете висши чиновнички са подадени по член, който предполага взаимно съгласие между тях и работодателя им - община Варна, уточни Куликов. 

Напускането на двете общинарки идва ден след смяната на служебния кмет Христо Бозов с колегата му Димитър Николов. Калинка Попстефанова седна в зам. кметския стол, след като предшественикът й Коста Базитов стана областен управител в края на миналата година. Оставката й бе поискана преди няколко дни от съветници от ГЕРБ. Още преди месец пък протестиращи от групата на дакелите поиска Станка Маринчева да си ходи.