Спартак обвини Черно море във вандализъм

Децата на Морето потрошили съблекалнята на стадион Локомотив за трети път, твърдят "соколите"

От детско юношеската школа на Спартак 1918 обмислят да пуснат жалба в Зоналния съвет на БФС срещу академията на Черно море. Причината е, че за пореден път младите таланти на Морето са потрошили съблекалнята на стадион Локомотив, след като гостуват на "соколите" в двубоите от детско юношеските първенства. Това каза за Varnautre.bg шефът на школата на Спартак Диян Дончев. Най-голямо поражение има върху вратата на съблекалнята.

"За трети път вече я чупят. Винаги, когато паднат от Спартак, си го изкарват на съблекалнята. Замълчахме си един път, втори път. Вече става традиция при неуспех да рушат. Вместо да се доказват на терена, те правят погроми след мача. Възпитанието на децата не е на нивото на школата на Черно море. За това вина имат треньорите. Те са тези, които трябва да контролират действията на младите футболисти. По този начин се оронват престижа на клуба. Ако това стане под Моста, ще ореват света. Ще се обърнем към ЗС на БФС – Варна за съдействие. Освен това обмисляме да сложим желязна врата в съблекалнята за гости. Надяваме се шефовете на школата да вземат мерки и това да не се случва повече", каза за Varnautre.bg директорът на школата на Спартак 1918 Диян Дончев.

"При всички положения ще проведа разговор с треньорите от нашата школа. Но смятам, че е редно когато има проблем да го решаваме двете страни. В това отношение трябва да работим заедно. Държанието на децата в съблекалнята, преди мач и след него, трябва да се контролира от треньорите. Ще вземем мерки това да не се повтаря повече. Очакваме същото и от Спартак, тъй като и ние, след всеки мач имаме поражения, които са в следствие на непристойно поведение от тяхна страна", коментира шефът на школата на Черно море Христина Димитрова.