Децата на Спартак играят с румънци на Локомотив

Родените през 1999 г. малчугани отстъпиха на поляци в контрола

Децата на Спартак 1918, родени през 1999 г. отстъпиха на полския ГКС Белхатов 0:1 в контролна среща играна на терена с изкуствена трева на СК Локомотив. Гостите бяха доста по-едри от младите соколи, което се оказа и основната причина за загубата на варненци днес. Единственият гол в мача падна след центриране от статично положение. Играч на полския отбор с глава реализира в 25-ата минута на двубoя.

„Като цяло стояхме прилично на терена, но определено гостите бяха по-класният тим. Много по-едри от нас и ни надиграха физически. За първи мач мисля, че се получи добре. Показахме едно задоволително ниво, което ме радва”, каза за Varnautre.bg треньорът на "соколите" Димитър Боев.

Стана ясно още, че двубоят с поляците е бил наблюдаван от селекционера на националния отбор за деца родени 1999 г. за североизточна България Стефан Дончев, който е останал доволен от показано на терена от младите "соколи".

Следващата проверка на спартаклии е в неделя от 11 ч. отново на Локомотив срещу румънски тим от Мангалия, които сам е изявил желание да премери сили с тима от школата на Спартак 1918.