Леонид Базан №1 на Варна за месец март

За пореден път спортист №1 на Спортно училище Георги Бенковски е варненската “златна рибка“ Джорджия Кадоглу

Състезателят по свободна борба на варненския СК Локомотив 93 Леонид Базан бе избран за спортист №1 на Варна за месец март в традиционната анкета на варненските спортни журналисти. Както е известно в края на миналия месец Базан се окичи с бронзов медал в кат. до 74 кг от европейското в столицата на Грузия – Тбилиси. Тъй като е на подготовка с националите, Леонид Базан не можа да присъства на церемонията по награждаването, като приза бе връчен на неговия треньор Иван Янков. ГСК Черноморски юнак пък спечели анкетата за отбор на месеца. “Юнаците“ триумфираха с титлите във всички възрастови групи на ДП по спортна гимнастика в Пловдив. Наградата взе главния треньор на тима Тодор Тодоров, който разкри, че 3-ма състезатели на Черноморски юнак попаднаха в националния отбор за европейското Москва: юношата Драгомир Пеев, както и Велислав Вълчев и Христос Маринов.

За пореден път спортист №1 на Спортно училище "Георги Бенковски" е варненската “златна рибка“ Джорджия Кадоглу, която вече започна да раздава правосъдие и при жените, спечелвайки 5 златни медала от ДП по плуване в София. Освен това състезателката на КПС "Астери" завоюва още 5 златни отличия и при девойките-старша възраст, където подобри и националния рекорд на 200 м бруст. Наградата й взе нейната майка и трнеьор Гергана Василева. Тя сподели, че следващата голяма цел пред Джорджия е европейското п-во в Познан, а на 20 и 21 април талантливата варненска плувкиня ще взема участие и на Балканиадата в Гърция.

Победител в онлайн-анкетата "Спортист на Варна" е световния шампион по муай тай Владимир Вълев-Питбула, а приз получи и неговия треньор в СК "Боил" – Красимир Кирилов. На световното в Тайланд, Владо Вълев не остави шансове на конкурентите си и спечели по безапелационен начин златния медал. Питбула сподели, че следващата голяма цел пред него е да дублира титлата си на Световното п-во по кик бокс в стил К1 в Бразилия.