Джорджия е Спортист на Варна за месец юли

Спорт

28-08-2012, 15:09

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

За спортист №1 на варненското спортно училище бе обявен Златко Лефтеров

Пореден дубъл за варненската състезателка по плуване Джорлджия Кадоглу в традиционната месечна анкета “Спортист на Варна”.

Джорджия бе избрана за спортист №1 на месец юли, а също така стана и първа в онлайн анкетата на едноименния сайт.

ДЛОП мъже и жени – 2 златни 2 сребърни и 4 рекорда в дисциплините 50м бруст, 50м бътерфлай, 200м бруст и 200м съчетано. ДЛОП младша – 4 златни на 100 бътерфлай, 100 свободен стил, 100 бруст, 400 съчетано и 2 рекорда в дисциплините 100 бътерфлай и 100 бруст. За юли: 8 медала и 6 национални рекорда.

За отбор на месец юли бе определен баскетболният тим в инвалидни колички СКХУ Варна. Тези състезатели показват отлична изяви последно време, като побеждават с огромна разлика съперниците си. Варненци станаха първи на турнира за купа „Зиридава” в Румъния и второ място на турнира в Одеса.

За спортист №1 на варненското спортно училище бе обявен Златко Лефтеров, състезател по лека атлетика. Той си извоюва правото да участва на СП по лека атлетика за юноши. За съжаление остана на 41-во място. Объркване със самолетните билети остава Златко и треньорката му на летището в Рим за 24 часа. те пристигат късно в Испания, а на следващия ден е неговото бягане.