Моряци гледат мач в Германия

Младите таланти на Черно море Валери Христов, Кристиян Събев и Валентин Йосков се присъединиха към лагера на националния отбор до 15 години

Трима моряци се включиха в подготовката за първите си международни мачове с националния отбор на България до 15 години. Това са футболистите на Калоян Георгиев - Валери Христов, Кристиян Събев и нападателят и голмайстор на варненци Валентин Йосков. Селекцията на Александър Георгиев от момчета, родени след 1 януари 1998 г., ще бъде на лагер в "Царско село" до 12 април, след което заминава за Германия. Там малките национали, които ще са домакини на Евро 2015, ще изиграят общо три контролни срещи. Първата от тях е срещу по-големите с една година момчета от Пройсен Мюнстер. Тя е на 14 април, а на двубоя е твърде възможно да присъства и старши-треньорът на мъжкия състав на Пройсен Павел Дочев.

Следват два двубоя срещу сборни формации на областта Вестфалия. На 16 април момчетата на Александър Георгиев се изправят срещу вестфалската селекция до 16 години, а на 18 април съперници ще им бъдат техните връстници от Вестфалия. Организаторите на контролите от немска страна са подготвили и специален подарък за нашите юноши Ц на 13 април те ще могат да гледат на живо мача от Първа Бундеслига между Фортуна Дюселдорф и Вердер.