Академията на Черно море най-силна на турнира „Алиот къп” при родените 1998 и 2002 г.

Спорт

28-08-2011, 08:50

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

За голмайстор на турнира бе избран Валентин Йосков, който наниза цели 10 гола в турнира. Приза за най-добър защитник грабна Валери Христов.

Юношите на Черно море родени 1998 г. спечелиха международния турнир по футбол „Алиот къп”, който се проведе в курорта Албена.

Младите футболисти на Калоян Георгиев победиха по безапелационен начин всичките си съперници в тяхната група. В първата среща „моряците” надиграха с една година по-големите от тях Айтос с 6:3. С разгромни победи спечелиха двубоите си с Ботев (Козлодуй) и Мангалия, съответно 8:0 и 7:2. На финала младите „моряци” удариха Борое с 2:0 и по този начин триумфираха с купата.

За голмайстор на турнира бе избран Валентин Йосков, който наниза цели 10 гола в турнира. Приза за най-добър защитник грабна Валери Христов.

„Радвам се че играем добре и децата спечелиха поредния турнир в който участват. От две години тези момчета нямат загуба, това са някъде 70-80 мача, в които те не познават какво е провал”, каза наставникът на набор 98 от Академията на Черно море Калоян Георгиев.

Той изказа своите благодарности към шефа на фенклуба на Черно море Иван Михайлов, за помощта му към децата от школата на „моряците”. 

Във възраст 2002 победители станаха отново децата от школата на Черно море, техен треньор е Ники Кънчев.

Стана ясно още, че следващата седмица започва турнира „Петър Боянов”, в който ще се включат два набора от академията на „моряците” – родените 1997 и 1998 г. Освен тях в надпреварата ще участват още школите на ЦСКА, Литекс, Левски и Локомотив (София).