Черно море без право на грешка срещу Монтана

Моряците помнят последния мач срещу този съперник

Първа и задължителна победа през пролетния полусезон ще се опитат да постигнат футболистите на Черно море в сряда. Моряците приемат на Тича от 17:00 ч. тима на Монтана, който заема 16-ата – последна позиция в класирането.

Мачът е чудесна възможност за варненци да прекъснат серията от шест поредни мача без победа, а също така и да сложат началото на нова успешна поредица от срещи, което е задължително предвид факта, че в момента Черно море се намира в зоната на изпадащите.

Двубоят в сряда обаче със сигурност няма да бъде лесен за домакините. Практика показва, че няма нищо по-лесно от това да не успееш да спечелиш на пръв поглед сигурен мач. Още повече заради напрежението когато от това до известна степен зависи оставането на тима в елита. С оглед на възможните изпадащи от "А" група "моряците" нямат право на грешка, не и този път.

Футболистите на Морето със сигурност помнят последния мач срещу този съперник. На 23 септември миналата година Монтана удари Морето с 3:1 на Огоста, като след този двубой, моряците претърпяха първата от поредицата смени на треньорския пост през сезона. Поражението взе главата на Стефан Генов, като на негово място в тима пристигна Адалберт Зафиров.

Ако Черно море не спечели срещу Монтана в сряда, или не дай боже загуби на Тича, напълно резонно е да станем свидели на трета смяна на треньорския пост в клуба.

Вариант за заместник на Гонзо е бившият наставник на моряците Никола Спасов, като не е изключено и помощник-треньорът Емо Луканов да изкара сезона начело на тима.