Хандбалист №1 за месец януари

За последния месец на миналата година №1 сред спортистите на Варна е състезателят по плуване Антоний Моралийски

Истински триумф постигна хандбалният тим на Спартак (Варна) в анкетата „Спортист на Варна” за януари 2013 г. Състезателят на тима Бранимир Балчев бе обявен за №1 на първия месец от тази година. Той стана голмайстор на международен турнир в Румъния за 17-годишни. ХК „Спартак” грабна приза за отбор №1 на месеца за първото място на турнира в Сигишоара. . Същият състезател Бранимир Балчев е и победител в онлайн анкетата за спортист на месеца, като събра 94,02 % от гласовете, което е рекорд. Наставник на отбора е Йордан Джипов. Състезателят Балчев не присъства на церемонията, но наградите му получи друг негов съотборник-Китанчев-младши.

За последния месец на миналата година №1 сред спортистите на Варна е състезателят по плуване Антоний Моралийски. Той е представител на КПС "Черно море" и спечели златен медал на 100 м. св.стил и сребърен 200 м св.стил. на турнира „Св.Варвара” в Гърция. Плувният тим на „Черно море” е с приз за отбор на декември. Състезателите на клуба се завърнаха от турнира в Гърция с 4 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала. Треньор в клуба е Снежана Пенева. За №1 на варненското спортно училище за декември 2012 г. бе определен щангистът Костадин Петров, 4-то място в изтласкването, 7-мо в изхвърлянето и 6-то място в двубоя на ЕП за юноши в кат. + 105 кг. Негов треньор е Живко Николов.

Победител в онлайн анкетата за спортист на месеца стана Иван Горанов, състезател по муай тай на клуб „Вокил”, който стана шампион на България в кат. до 67 кг. Личен треньор Галин Димов.