Боксьор бе избран за Спортист на Варна за месец юни

Спорт

30-07-2012, 13:44

Снимка:

http://narodensport.eu

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Дебютно място в анкетата намeри женският футболен отбор на ФК “Варна”

Боксьорът Душко Благовестов бе избран за ”Спортист на Варна” за месец юни в традиционната анкета, в която гласуват варненските спортни журналисти.

Варненецът, който е възпитаник на треньора Димчо Савов, направи фантастично представяне на европейското първенство по бокс за младежи, което се проведе в София. Там боксьорът завоюва сребърния медал.

Дебютно място в анкетата намeри женският футболен отбор на ФК “Варна”. Дамите заслужено си спечелиха вота на спортните журналисти и бяха обявени за отбор на месец юни. Те спечелиха сребърни медали в първенството при жените. Наградата получи треньорката на варненки Елена Пеева.  

За спортист №1 на варненското спортно училище за месец юни бе избрана Джорджия Кадоглу. След спечелени общо 15 медала през този месец, от тях 11 златни, 4 сребърни от турнирите по плуване в Крана (Словения) и Делфин къп (Скопие). Спечелена купа за най-добър плувец и подобрен рекорд в Крана. Спечелени още 2 златни медала от „Олимпийски фест” в КК Албена.
   

Победител в онлайн анкетата в сайта “Спортист на Варна” стана състезателят по карате киокушин Захари Дамянов, който зае първо място на турнира в Ню Йорк. Трета титла за Захари от този турнир. Негов треньор е шефът на федерацията ни по киокушин световният шампион Емил Костов.