Протестиращ съди Марешки

Мисия Варна

15-03-2013, 12:29

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Марешки нарече протестиращ боклук

Искът е за 10 лева. "Не е за пари, само искам да бъде осъден", коментира Василев

Иск срещу Веселин Марешки затова, че го нарече "боклук",  заведе Ивайло Василев - един от протестиращите във Варна. Заради това, че аптечният бос преди няколко дни нарече Василев "боклук", варненцът е внесъл тъжба в Районния съд. В нея е описана случката, която се разигра пред медицински център "Младост".

"На 4 март 2013 г. около 11:00 часа, пред медицинския център в кв. "Младост", доколкото ми е известно собственост на фирма на г-н Веселин Марешки, присъствах лично в рамките на организирана масова среща с него, по повод и във връзка с протестите във Варна, в които активно участвам лично и дейно. 

Най-неочаквано за мен, и без да съм го провокирал по никакъв начин Веселин Марешки изведнъж ме бутна и започна да ме обижда неколкократно с неприлични думи и епитети - "боклук", пред всички събрали се хора и в присъствието на медиите които отразяваха събитието", пише в жалбата си Василев. "Беше засегната положителната обществена оценка за мен, бе поруган авторитета ми на активен граждани и общественик", допълва протестиращият, който е един от организаторите на многолюдните шествия във Варна.  Василев ще съди Марешки за обида по чл. 148, ал. 1, т.1 от Наказателния кодекс.

Искът е на стойност 10 лева. "Не е за пари, искам само да бъде осъден", коментира пред Varnautre.bg Ивайло Василев. Той обаче е категоричен, че ако Марешки в типичният си стил се държи арогантно по време на делото ще увеличи стойността на иска.