Изтриха община Варна

Мисия Варна

27-02-2013, 13:50

Снимка:

Фейсбук/Уикипедия

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Варна псува в ефир

Община Варна: Фейсбук не ползваме

Преди дни някой беше "нацапал" и биографията на кмета Кирил Йорданов в Уикипедия

Фен профилът на община Варна във Фейсбук, вече не съществува. Съобщението изпратиха на редакционната поща на Varnautre.bg вероятно администраторите му, които представят себе си за варненци и смятат, че след като администрацията на Община Варна не е регистрирала запазена марка върху името "община Варна" и те имат право да го ползват. 

Страницата разбуни духовете след като в дискусия на стената на фен профила на община Варна администратор разчупи атмосферата с думите "Е*ба ли му майката".  Това пък доведе до стотици харесвания само за няколко часа на фалшивата общинска страница. 

Последва изявление от пресцентъра на общината, че местната администрация Фейсбук не ползва и общува с гражданите само на живо. 

Неволите на кметската администрация със световната мрежа не спряха до там. Преди дни някой беше "нацапал" и биографията на кмета Кирил Йорданов в Уикипедия. Свободната онлайн енциклопедия се списва от потребителите си и всеки може да предложи в нея липсваща информация. Нелюбезните коментари по адрес на Йорданов бяха изтрити веднага, но случката още веднъж напомни на администрацията, че не може да пренебрегва съвременните канали за комуникация с избирателите.