Община Варна: Фейсбук не ползваме

Мисия Варна

07-02-2013, 16:59

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Варна псува в ефир

Служителите предпочитат живия контакт, всякаква комуникация с администрацията е предшествана от ходене до деловодството

Съобщение, че община Варна не поддържа онлайн комуникация с гражданите, разпратиха от пресцентъра на местната администрация. След като в билдинга на бул. 8-ми приморски полк" No43 научили от медиите, че имат профил във Фейсбук от там уточниха: "В Интернет пространството община Варна е представена единствено със своята официална страница www.varna.bg  и няма регистрирани профили в социалните мрежи". 

Освен, че общината няма профил във Фейсбук или в друга от социалните мрежи, служителите й предпочитат живия контакт, става ясно още от съобщението. Подадените сигнали, жалби и предложения се завеждат в деловодството на община Варна, а подателите получават отговор за предприетите действия по електронен път или на заявен от тях адрес по пощатагласи съобщението. 

До изявлението се стигна след като в дискусия на стената на фен профил на община Варна администратор разчупи атмосферата с думите "Е*ба ли му майката".  Това пък доведе до стотици харесвания само за няколко часа на фалшивата общинска страница. Някои дори заподозряха, че със "свободния си език" общината цели по-бързо да популяризира профила си в социалната мрежа.