Икономическият университет наказа Академик Пловдив

Момчетата на Петко Делев с важен успех в А група у дома

Отборът на Икономически университет Варна надигра Академик Пловдив у дома с резултат 94:75. Така варненци взеха много важен успех, който ги оставя на 2-3 място в класирането и до голяма степен им осигурява място в четворката за края на сезона, което ще доведе и до участие в турнира за Купата на БФБ. Момчетата водени от Петко Делев имат 8 успеха и 3 поражения, а пловдивчани са на пето място с баланс 5-6. След седмица варненци ще гостуват на Видабаскет във Видин, а Академик ще приеме Тракийския университет.

Първата част се развиваше равностойно, като в един момент гостите поведоха с 6 точки. След това обаче последва серия от 16:0 за варненци, с която тя дръпнаха с 10 точки. Оттук до края на срещата те имаха предимство в резултата без да позволяват на съперника да ги застраши сериозно.
Голямо предимство домакините имаха по показателя грешки, което доведе и до повече опити за стрелба. Пловдивчани имаха цели 21 грешки срещу 10 за варненци, които се превърнаха в предимство от 24 точки срещу 10 в полза на домакините след грешките на съперника, пише bgbasket.

Най-резултатен за успеха стана Андреан Мавров, който завърши с 23 точки. Много полезен пък бе Станислав Цонков, който се отчете с 22 точки, 9 асистенции, 8 борби и 4 откраднати топки.

За гостите от Пловдив Илко Нанев завърши с 21 точки и 9 борби, а Димитър Хорозов вкара 20 точки.