Енерго Про свали февруарските сметки с 16%

В разгара на протестите дружеството обяви, че сметките този месец, ще са с "над 16%" по-ниски

В разгара на протестите срещу монополите, Енерго Про обяви, че февруарските сметки ще са намалени с "над 16%" спрямо предходния месец. Съобщението бе изпратено от дружеството до медиите по-малко от час преди началото на протеста във Варна. 

Намалените сметки за ток се отнасят за първата група клиенти на Енерго Про, чийто краен срок за плащане е 10-то число, пишат от компанията. В тази група попадат около 37% от всички клиенти на компанията. За тях февруарската сметка включва средно с 2 дни по-кратък период от тази за януари" уточняват от дружеството.

От Енерго Про обещават още по-ниски сметки за ток на абонатите си, които плащат сметките си до 15-то и до 25-то число на месеца: "При останалите групи клиенти, със срок на плащане 15-то и 25-число на месеца, експертите на компанията очакват още по-значително намаление на сметките, тъй като при тях разликата в броя дни, включен в двете сметки ще е по- съществена".
По-ниските сметки се обясняват с топлото време: "среднодневните температури са с 2 градуса по-високи от температурите през периода, включен в сметката за месец януари".