Енерго Про: Сметките са реални - varna.utre.bg
Alternative Media Group

Енерго Про: Сметките са реални

15 февруари 2013, 15:01 | Varnautre
  • Снимка:
    © Varnautre.bg

Генералният извод е направен след проверка на 14 електромера, избрани от експерти от ДКЕВР

Два дни от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране са правили проверка в разпределителните центрове на Енерго Про в Шумен и Горна Оряховица. На прицел са били качеството на обслужване и информацията, която се предоставя в центровете за обслужване на клиенти, показанията на електромерите, а точността на уредите е била установена с еталон. 

От Енерго Про се похвалиха, че резултатите показват, че няма отклонение в показанията на електромерите и потреблението на клиентите е отчетено правилно и сметките са реални. Проверени са 14 случая, избрани от експертите на ДКЕВР. "Само при един електромер е констатирано съмнение за неточност, но след проверка в Български институт по метрология, е установено, че уредът измерва точно. При един от проверените сигнали, при напълно изправен електромер, е констатирано минимално отклонение в напрежението (от 2 волта) от установения стандарт. Компанията предприема мерки за отстраняване на проблема", пишат още от Енерго Про.

През следващата седмица, в присъствието на клиенти и медии, специалисти на компанията ще проверяват електромери, при които има отчетена по-висока консумация от обичайната за този период на годината. "Ще направим тази проверка напълно прозрачно, за да се разсеят всякакви съмнения относно коректността на сметките за месец януари", коментира Мария Димитрова, директор "Обслужване на клиенти" в Енерго Про. Коментари (9)

Потребител
bqs
Тясно свързаните енерго про и тим в действие.
15 февруари, 19:37 ч.
Потребител
Варна
Плашайте, трябва да се строи метро в София и стадион Подуене
15 февруари, 17:56 ч.
Потребител
Станислав
Освен, че цената и нейното образуване са раздути смятам, че и сметките не са верни. Не е възможно според мен за един гараж с две луминисцентни лампи и една крушка да искат 700 лева месечна сметка.
15 февруари, 16:30 ч.
Потребител
Нели Руменова
Радвайте се, че още суми не са ви начислили. Обикновено след проверка, констатацията им е, че електромера наистина е дал грешка, но! е отчел по-малко от консумираното и трябва да доплатите разликата. Няма отърване от тези пиявици.
15 февруари, 16:00 ч.
Потребител
Ицо
Наглост, голяма наглост и това е.
Тук говорим за цената и нейното образуване.
Вън от България, гадни паразити!
Протест до дупка, братя! Само това е "коректно" за момента!
15 февруари, 15:40 ч.
Потребител
СС
Моята сметка, както и 99% от сметките са коректни. Просто трябва да се промени ценообразуването.
15 февруари, 15:28 ч.
Потребител
Наглеци
Е то бива, наглост ама...
15 февруари, 15:23 ч.
Потребител
МАРИЯ
комисията само от енерго про ли бяха хахаххаха знаем ги тези не ви ли е сраам да го обявявате, виждате че сте вън с едниния крак
15 февруари, 15:21 ч.
Потребител
Станислав
Не вярвам да е така. Това е само ваше твърдение.
15 февруари, 15:16 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Животът