Черно море плаща на Спартак за стадион

"Моряците" паднаха от Суворово с 0:4 на СК Локомотив

Тимът на Черно море, състезаващ се в Елитната група до 19 г., записа неприятна загуба от Суворово в първата си контрола от старта на зимната подготовка. "Моряците" паднаха с 0:4 от третодивизионния тим, в среща, която се игра на терена с изкуствена трева на СК Локомотив. В тима на Тодор Каменов не взеха участие петима от основните футболисти, които са на лагер с представителния отбор на Морето в турския курорт Алания. Това са нападателят Атанс Петров, халфът Бекир Расим, защитниците Слави Сталев и Георги Радев, както и вратарят Георги Ставрев. Първите четирима са и национални състезатели в тази възраст.

„Получи се добра проверка, предвид че това ни е първа конрола. Всички взеха участие в двубоя, което бе и основната ни цел. Резултата не е важен. Искахме да видим моментното състояние на всеки футболист и да преценим кой до какво ниво е достигнал. През първата част играхме добре. През втората след смените се поразбутаха нещата. Головете са от индивидуални грешки”, каза за Varnautre.bg треньорът на Черно море Тодор Каменов.

Любопитното е, че от Черно море са платили на Спартак за да играят на СК Локомотив контролата със Суворово, тъй като не разполагат с игрище с изкуствена трева, което е за предпочитане предвид времето.

Два от головете за победителите реализира Радо Георгиев, а по един добавиха Тодор Апостолов и Никола Василев.