Общината се ремонтира основно с 500 хил. лева, хвърлят още 2 млн. за зала за бадминтон

Мисия Варна

07-02-2013, 13:41

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

За люлки в Детския кът дават толкова пари, колкото за нова мазилка в кметствата, за кърпежи на уличните дупки - 1,2 млн. лв.

500 000 лева за основен ремонт на Община Варна са заложени в бюджета за 2013 година. Дали с тези пари общината ще си ремонтира сградата или съдържанието не става ясно от предложението на администрацията, което предстои да бъде разгледано на комисията по финанси и бюджет към местния парламент на Варна. Отделно ремонт на ресторанта в общината ще глътне 30 хил. лв. 

Ремонт на сградата на район "Приморски" за 56 хил. лева и на кметствата Каменар, Казашко, Тополи, Звездица и Константиново за по 15 хиляди лева са заложени още в местния бюджет. Парите, които ще получи всяко едно от селата за ремонти са почти толкова, колкото кметската администрация е решила да даде на Детския кът в Морската градина, който се стопанисва от частна фирма. С 15 500 лева от общинската хазна ще бъдат купени 2 нови водни колела, покривала за двата батута, люлки и тента за пясъчника. 

Основен ремонт за 200 000 лева е предвиден за Зоокъта. Там ще бъдат доставени също  стерилизатор и микроскоп за 2200 лева.  

2 млн. лева смята отново да налее община Варна в прословутата зала за бадминтон. Финансистите на общината и тази година са преценили, че въпреки кризата, феновете на федербала трябва да има къде да тренират уменията си. Миналата година кметската администрация предложи в бюджета да бъде заложен 1 млн. лева. за залата.  След решение на градския парламент, парите паднаха на 500 хил. лв., които трябваше да стигнат за проект и стартиране на строителните дейности. 

Ако тази година финансовата комисия, а после и Общинският съвет одобрят предложението, то залата за бадминтон ще струва на варненци най-малко 2,5 млн. лева, ако разбира се по нея не излязат допълнителни харчове. 

Парите, предвидени за ремонт и поддръжка на уличната мрежа дори не се доближават до тези, които ще се похарчат за екзотичната идея да имаме зала за бадминтон. За 2013 са заложени едва 1,2 млн.лв.

За подлези, алеи и тротоари са предвидени 400 хил. лв. За ремонта на детските и спортни площадки пък  администрацията е преценила, че ще стигнат 800 000 лв. 

3,1 млн. лева ще струва покритият басейн към комплекс "Приморски", чието строителство, според община Варна, щяло да приключи до 6 месеца.