В „Младост” все пак ще има зала за тенис и бадминтон

Мисия Варна

20-01-2012, 15:15

Снимка:

Спортен клуб "Ракетлон"-Варна

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Процесите са на фаза идеен проект. „Бакалската” сметка показва, че ще са нужни около 2 800 000 лева

Зала за тенис и бадминтон в спортния комплекс в „Младост” все пак ще има.

Мнението, че въпреки кризата, учениците и всички фенове на тези спортове трябва да има къде да тренират уменията си, надделя.

Съветниците от комисия „Архитектура” гласуваха предложените 1 000 000 лева за залата да станат наполовина по-малко. Процесите са на фаза идеен проект и има издадено разрешение за строеж. Тези първоначални 500 000 лева от бюджета, който предстои на бъде гласуван на сесия, трябва да стигнат, за да може строителните дейности по съоръжението все пак да започнат, след като бъде избран изпълнителят.

Калинка Попстефанова - директор на дирекция "Младежки дейности и спорт" в Община Варна обясни, че по разчети на фирмата, която е била главен изпълнител на строителство в „Младост” през предните четири години, общата сума за обекта с новата зала е около 2 800 000 лева. Предстои избор на нова комплексна фирма, тъй като договорът за този район, както и за останалите четири, е изтекъл в края на миналата година.

Ако до приемането на актуализацията на бюджета бъде готов и одобрен окончателния проект за залата, то ще бъдат заложени и още средства.

„Обектът е с разгъната застроена площ 1561кв.м, ще има подземно ниво с три склада, които ще обслужват и дейността общинско предприятие „Спорт за всички”, на първия етаж ще има шест игрални полета, съобразени и изискванията за европейски първенства. На втория етаж ще има три офиса с пресцентър на предприятието, галерия с трибуни за 100 зрители. Учениците, които сега ползват Спортна зала, също ще тренират в новата зала”, коментира Попстефанова.

Сред съветниците се чуха коментари, че посочената обща сума е твърде висока и така квадратният метър излиза над 600 евро.

Друга забележка беше, че 100 места за зрители са твърде малко, щом идеята е там да се провеждат първенства, пък били те и държавни, а не чак европейски.