Пак бомба в Районния съд

За около 2 часа е бил преустановен достъпа на граждани до сградата

Пореден сигнал за бомба затвори за кратко този следобед съдебната палата на площад „Тракия” във Варна. След извършена проверка в 15 часа работата на съдебните звена е възстановена, съобщиха от Районния съд.

Сигналът за поставено взривно устройство е получен по обяд на телефон 112. За около 2 часа е бил преустановен достъпа на граждани до сградата, в която се помещават Районния съд, Районната  прокуратура, Военния съд и Военно окръжна прокуратура. Магистратите и служителите са били изведени от съдебната палата.

След извършена проверка от специализираните служби, в 15 часа нормалната работа на съдебните институции и обслужването на граждани е възстановено. Сутрешните заседания в съдебната палата са приключили преди подаване на сигнала за взривното устройство. Част от следобедните заседания в Районния съд са отложени, като ще бъдат насрочени за друг ден и час с ново призоваване.

От началото на декември това е трети пореден сигнал за бомба, който получава съдебната палата на площад "Тракия". В предишните два случая – на 7 и на 13 декември 2012 г., сигналите имаше и в Окръжния съд на площад "Независимост.