Бомба затвори Техническия, докато Бойко е в Икономическия

Мисия Варна

29-11-2012, 12:52

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бомба в Техническия

Изпразват Техническия университет за следващите 24 часа

Сигнал за бомба са получили в Техническия университет малко след 12 часа, научи Varnautre.bg. Започнала е масова евакуация на учебното заведение. То ще остане празно поне за едно денонощие. По същото време премиерът Бойко Борисов пък бе на посещение в Икономическия университет за да открие обновения спортен комплекс на висшето учебно заведение. 

Анонимен сигнал за поставено взривно устройство в ТУ-Варна е приет в 12:10 часа  на телефон 112 днес, потвърдиха и от полицията. Всички граждани са евакуирани,  извършва се проверка на помещенията, до момента взривно устройство не е намерено. Сградата ще остане затворена за 24 часа, до утре 30 ноември 2012 по обяд, допълниха от пресцентъра на МВР-Варна. 

Хиляди студенти се струпаха в кампуса на Технически университет-Варна. Някои разказаха, че първоначално са били в недоумение, когато са видели полицаите да влизат в Ректората и да обикалят наоколо. След което е последвала евакуация на всички от сградите на ВУЗ-а. Сред много от студентите настъпила масова паника, разказа Ивелина Вълчева - която освен репортер на Varnautre.bg е и студентка в Техническия. Студентите са притеснени поради факта, че има много чуждестранни студенти, предимно от Турция. Много от учащите коментираха, че свързват този сигнал и създалата се ситуация с атентата в Бургас. Част от студентите споделят, че и утре няма да дойдат на занятия. 

Някои от тях пък съвсем на шега приели заплахата и се зарадвали, че са се спасили от контролни. Имало и други доволни от сигнала за бомба. Това са заведенията около университета. Масово младежите се пренесли от лабораториите в кафенетата наоколо.