Жулиета на Данчо се разкая в нета

Младежът, който се удави с кола в морето, и любимата му планирали сватба, скарали се за глупост

Любовната драма, която свърши на дъното на морето във Варна, засенчи трагедията на Уилям Шекспир "Ромео и Жулиета", пише "Стандарт". През нощта срещу вторник 20-годишният Данчо натисна газта и полетя от ръба на втора буна в своя "Опел Астра". Във вторник Ромео бе погребан в гробището в село Тополи. А разкаяната Жулиета, с която се е разделил час преди да полети в морската бездна, се разкая в нета.

Данчо се е удавил за секунди, категорични са след аутопсията съдебните медици. Зарязаният Ромео се засилил към дъното от втора буна със 100 км/ч към 2,45 ч в нощта срещу вторник. По пясъка няма следи от спирачен път. Пазачът на близкото заведение "Рапонги" и рибари са видели полета на черния опел и звъннали на телефон 112. Непрогледният мрак и мъглата попречили на полицаите и екипите на Гражданска защита да издирят колата. Но още в ранните часове на деня водолазите открили безжизнения Данчо в опела на 5 м дълбочина и на 200 м от буната край офицерския плаж. Операцията по изваждането на автомобила и тялото на Данчо продължила около два часа. Кран на Гражданска защита извадил потъналия автомобил Опел. Няма данни за престъпление, липсват следи на насилие, категорични са от полицията. До една седмица ще има резултати от направената експертиза за употреба на алкохол, а до един месец - и за наркотици, казаха още патоанатомите.

Отчаяният Ромео е натиснал газта до дупка около час след раздялата с любимото си момиче, с което били заедно отдавна - това е основната версия за трагедията. Вчера във варненски сайт, който пише за драмата на Данчо, пък се разкая опечалената Жулиета. Под материала се появи следното съобщение: "Аз бях бъдещата жена. Любовна мъка? Вярно, като всяка друга двойка сме се карали за глупости не един и не два пъти. Просто не е истина... Обичам те... Бяхме и пак ще бъдем заедно?". Най-вероятно написаното е от приятелката на Данчо.

В своя профил във Фейсбук, който е открил на 2 август тази година, той посочва семейно положение "сгоден". Според близки на двойката двамата са имали намерение да се женят скоро.

Данчо не е много активен в социалната мрежа, посочил е, че харесва страницата на ПГГСД "Николай Хайтов" - училището по дървообработване, което е завършил преди 2 г. "Видях го неотдавна и беше горд, че работи по специалността си - производство на стилни мебели", каза пом.-директорът на школото Надя Илиева. След като разбрали трагичната вест, всички учители и приятели на Данчо останали като попарени. Не очаквали младежът да посегне на себе си, тъй като бил много жизнен, но и често емоционален. В ученето, а и по-късно в работата, бил много отговорен. В същото училище в 12-ти клас учи и приятелката на младежа.