Черно море - черната котка на Левски за Купата (ВИДЕО)

"Сините" като чуят за "Тича" пребледняват, но сега имат шанс

 

Жребият за Купата на България отреди съперник на Левски на осминафиналите да бъде Черно море. На пръв поглед това е добър вариант за "сините", тъй като имаше възможност да се паднат с ЦСКА, Литекс или Черноморец.  
На "Герена" обаче далеч не бяха ентусиазирани, че ще срещнат "моряците". Защото спомените от последните два сблъсъка между отборите в турнира още са пресни. На стадион "Тича" във Варна, Черно море на два пъти изхвърли Левски, като единият бе абсолютно безкомпромисен.  
През 2006 година звездният отбор на Станимир Стоилов гостува в Морската столица за Купата на България. Двубоят отново е осминафинал. Пред препълнените трибуни на "Тича" - 10 000 фенове, домакините са на окрилени и още през първото полувреме повеждат с 2:0 с голове на Мартин Христов в 23-ата минута и Костадинов (36). След почивката Левски изравнява чрез Емил Ангелов (57) и Георги Иванов-Гонзо (68). Така мачът стига до продължения, където Вачев оформя крайното 3:2 и победата на Черно море става още по-сладка. Впоследствие "моряците" стигнаха и до финал, където загубиха с 1:3 от ЦСКА.  
Три години по-късно жребият отреди двата отбора пак да се изправят един срещу друг за Купата. Мачът отново бе на стадион "Тича" и отново осминафинален. "Сините" вече имаха едно на ум какво може да им се случи. Въпреки това те не си бяха взели поука и в 28-ата минута Георги Илиев откри резултата. Живко Миланов все пак успя да изравни в 38-ата, но до края  имаше само един отбор на терена - този на Черно море. С голове на Даниел Георгиев (45), Георги Илиев (50) и Танко Дяков (88) "моряците" биха с категоричното 4:1, което е и най -голямата им победа в историята срещу столичани. Не бива обаче да се пропуска фактът, че гостите получиха и три червени картона - на Рабех, Йовов и Гонзо, което повлия и на крайния резултат. 
Точно заради тези два мача представителят на Левски на жребия Константин Баждеков не бе хич доволен, след като научи името на съперника. "Жребият можеше да е по-лек, можеше и да е по-тежък. Надявам се през декември във Варна да има нормални условия за футбол", каза финансистът. Този път обаче "сините" могат и да минат между капките и да си го върнат тъпкано на Черно море. Не защото Левски се намира в блестяща форма или разполага с един от най-добрите си отбори в историята. Защото през този сезон регламентът на Купата гласи да се изиграят два мача. Първият е в София, където Левски трябва да реши всичко и за пръв път от много години да потегли спокоен за Варна.

ВИЖТЕ ТУК ГОЛОВЕТЕ НА МАЧА ЧЕРНО МОРЕ - ЛЕВСКИ 4:1