Литекс разгроми Черно море

Христо Стоичков се смили над моряците, ловчанлии спряха да играят

Отборът на Черно море бе разгромен при визитата си в Ловеч на Литекс с 0:4 в среща от 11-ия кръг на първенството на А група. Моряците бяха тотално надиграни от Христо Стоичков и компания, а според феновете на Морето, домакините са пожалили варненци през втората част, като са спрели да играят. Хеттрик за ловчанлии реализира Исмаил Иса, който е и първи е неговата професионална кариера като футболист, а един гол добави Славчев. Първият удар за Черно море по посока на вратата на Литекс бе отправен в 52-рата минута на двубоя. Единственият гол за моряците реализира капитанът Георги Илиев в 70-ата минута на срещата.

Успехът остави футболистите на Христо Стоичков на 5-о място с 20 точки. Те изостават само с точка зад ЦСКА и Ботев (Пловдив) в битката за бронзовите медали. 

Черно море пък продължават да нямат победа на чужд терен при Адалберт Зафиров. Моряците са на 10-о място с 12 т.

Вижте мача минута по минута:

В 3-тата минута атрактивно отиграване на Александър Цветков, който се опита да направи задна ножица, но не успя да застраши стража на Черно море.

В 7-ата минута домакините направиха заучена комбинация, но ударът на Иса бе париран от Китанов.

В 10-ата минута Литекс открива резултата след гол на Иса. Нападателят нахлу мощно в наказателното поле от ляво и с много премерен удар опъна мрежата на Черно море за 1:0.

13-тата минута гредата се оказва последна преграда на топката. Голмайсторът на Литекс - Иса подаде към Цветанов, който нацели напречната греда.

Бившият страж на Черно море и настоящ на Литекс Илко Пиргов изпусна една топка в наказателното поле пред себе си, но Будуров изчисти преди играч на моряците да застраши вратата на домакините.

20-ата минута Симеон Славчев опита удар по посока на вратата на Черно море, но играч на варненци застана на пътя на топката.

В 29-ата минута на двубоя резултатът вече е 2:0 за Литекс. След разбъркване в наказателното поле пред Георги Китанов Симеон Славчев се ориентира най-бързо и реализира втори гол в мача.

30-ата минута резултата стана 3:0. Домакините хванаха на контраатака варненци, Цветков намери Цветанов, той напредна бързо, изведе отляво Ваюши, и той очи в очи с Китанов стреля. Вратарят отрази, но топката попадна в Иса, и той от непосредствена близост реализира за 3:0.

В 45-ата минута Иса оформи своя хеттрик в мача. Нападателят бе изведен сам срещу вратаря Китанов и реализира за 4:0.

Край на първото полувреме.

Начало на втората част.

В 53 -тата минута Черно море отправя първият си сериозен удар по посока на вратата пазена от Илко Пиргов. Камазола стреля от 25 метра, но стражът на домакините нямаше проблеми да улови.

58-ата минута Росен Колев нанася удар към вратата, Илко Пиргов отново на мястото си и лови.

В 67-ата минута отличен рейд на Божиков, който извежда Ваюши, но ударът на албанеца минава встрани от дясната греда.

В 70-ата минута Георги Илиев бележи за Черно море, след хубаво двойно подаване, Божилов бе изведен под ъгъл, върна към дузпата, и там Илиев я намери, за да стреля точно за 4:1.

В 87-ата минута Дончо Атанасов опита удар, но Пиргов отново безпогрешен.

СТАТИСТИКА:

Двубой от 11-ия кръг в "А" група

От 17:30
ЛИТЕКС - ЧЕРНО МОРЕ 3:0
Стартови състави:
ЛИТЕКС: 1.Пиргов, 4.Божиков, 6.Славчев, 9.Иса, 14.Ваюши, 16.С.Попов, 18.И.Миланов, 21.Цветков, 23.Йеленкович (к) (56 - 24.Хасани), 27.Цветанов  (70 - 13.Папис Коли), 33.Бодуров

Резерви: 30.Александров, 3.Недялков, 10.Заков, 13.Папис Коли, 17.Г.Миланов, 24.Хасани, 77.Иванов
Треньор: Христо Стоичков
ЧЕРНО МОРЕ: 33.Китанов, 4.Д.Димитров, 3.Р.Колев, 15.Ал.Александров, 25.Сашо Александров, 12.Дечев (71 - 20.Ангелов), 5.Камазола, 6.Бенгонси ( 35 - Д. Атанасов), 14.Божилов (71 - 23.Симеонов), 21.Илиев(к), 10.Манолов

Резерви: 21.П.Колев, 19.Хр.Попов, 23.Симеонов, 30.Капитанов, 20.Ангелов, 91.Ж.Атанасов, 11.Д.Атанасов
Треньор: Адалберт Зафиров