Само съветници на среща за ПУП-а на "Левски"

Мисия Варна

25-02-2016, 21:59

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

10 отговора за проекта за обновявяне на 17-ти микрорайон в "Левски"

Жители на квартала изразиха недоверие към обновяването на микрорайон 17

Проектът за обновяването на микрорайон 17 в кв. "Левски" не предвижда решаване на основните му проблеми. Районът е с остаряла подземна инфраструктура, затруднен трафик и шумово замърсяване, а по тези проблеми не се предвиждат никакви мерки в изготвените инвестиционни задания. Това заяви Явор Калчев от квартала на среща за изготвения Подробен устройствен план (ПУП) за микрорайона, организирана от съветниците Кирил Георгиев и Януарий Вичев. Въпреки отправените покани на обсъждането не се появиха представители на администрацията и проектантите.

Калчев, който е адвокат по професия, окачестви като лъжа разпространените по-рано днес от общината визуализации на инвестиционите проекти, които били разлепени и по входовете на жилищни блокове в микрорайон 17.

Изготвеният инвестиционен проект предвижда унищожаване на зелени плоши, отчуждаване на имоти, пренареждане на парцели и изграждане на улица върху канал, посочи отново Калчев, който е и домоуправител. Хората недоволстват и заради новоизграждани детски площадки, тъй като се налага премахване на дървета. Според Ваня Казакова пък, която също е домоуправител и инженер по професия, собствеността на въпросните площадки незаконосъобразно е сменена от публична държавна в частна общинска.

Участниците в срещата отново се оплакаха от липсата на конструктивен диалог с местната власт и отбелязаха, че явно не са толкова "важни" щом за пореден път представители на администрацията не се появяват на среща за благоустройството на района.