Варна под обсада заради мача с Левски

Спорт

24-02-2016, 17:14

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Черно море играе контрола с руснаци

Никола Спасов с видеоразбор преди Левски

Сериозни мерки за сигурност в морската столица за дербито на кръга в "А" група

Сериозни мерки за сигурност предприемат органите на реда във Варна за предстоящия мач от 22-ия кръг на "А" група между Черно море и Левски. Двубоят е в събота от 13 часа на стадион "Тича" в морската столица.

Над 100 униформени ще са ангажирани с опазването на обществения ред преди, по време и след срещата с Левски. Около 40 от тях ще са жандармеристи, като точният брой на охранителите ще се определи в зависимост от това, колко привърженици на "синия" клуба ще пристигнат във Варна. За момента очакванията са за около 2000 ултраси на Левски от региона да "атакуват" "Тича".

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Варна съобщиха пред varnautre.bg, че от вчера са започнали срещи с представители на двете агитки, като и в момента се работи върху цялостната организация за охрана на града в съботния ден. Гостуващите фенове ще бъдат посрещнати на входовете на Варна и съпроводени до изходите след края на срещата.

На територията на стадиона няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние и такива употребили наркотични вещества. Внасянето на остри и опасни за здравето предмети, както и пиротехнически средства е абсолютно забранено, информираха от "Тича".