Проверяват имуществото на варненски съдии и прокурори

Парите

23-02-2016, 16:52

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

НАП проверява 278 души от властта

Несъответствия и в имуществените декларации на три зам.-кметици от областта

Няколко варненски съдии, двама следователи и двама прокурори попадат в списъка с лицата, заемащи висши държавни длъжности, които ще бъдат проверени заради несъответствия в имуществените им декларации за 2015 г. Сметната паалата е установила несъответствия за общо 278 души, които предстои да бъдат порверни от НАП и ДАНС. Хванатите несъответствия най-често са за неголеми суми и имотни придобивки и ярко контрастират с данните за баснословни вложения от представители на властта в КТБ.

Съдийките Даниела Писарова и Мариана Христова не са декларирали данни за съпрузите си. В първия случай става въпрос за доходи от наем или друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество в размер на 9 294 лв., а във втория за придобиване на дялове във фирма.

Съдия Даниела Христова не е посочила, че е придобила нива с площ 1,418 дка в с. Кривня, община Провадия, а съдия Нела Иванова, че е наследила 1/4 идеална част от дворно място с площ 1610 кв.м., заедно с построената в него стопанска постройка с площ от 60 кв.м., в село Красен, община Генерал Тошево.

Прокурорът Деян Душев не е декларирал за себе си и съпругата си учредяване вещно право на ползване върху дворно място с площ от 955 кв. м. в с. Шкорпиловци, община Долни Чифлик. Колегата му Пламен Иванов е пропуснал да декларира данни за притежавана нива от съпругата му с площ 16,249 дка, в село Пчеларово, община Генерал Тошево.

Следователите Ивелина Ангелова и Илия Иванов също не са заявили данни за половинките си. Ангелова не е посочила, че съпругът й има доходи от наем или друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество в размер на 4 536 лв., а Иванов, че съпругата му е станала собственик чрез дарение на 5/6 идеални части от урегулиран поземлен имот с площ от 700 кв. м. във Варна.

На проверка подлежат и заместник-кметиците на Аксаково, Девня и Дългопол Румяна Радилова-Георгиева, Ели Иванова и Цвета Костова. Първата не е декларирала данни за съпруга си, който придобил чрез покупка гараж с площ 32 кв. м. във Варна. Иванова е пропуснала да декларира доходи от друга стопанска дейност в размер на 3 291 лв. Заместник-кметицата на Дългопол Цвета Костова не е декларирала данни за съпруга си за притежавани трайни насаждения от 7,023 декара в село Сава, а Костова не е декларирала данни за съпруга си за притежавани трайни насаждения от 7,023 декара в село Сава.