Симеон Райков: С Левски не бих постигнал това, което с Черно море

Дано да успеем да зарадваме Варна с победа срещу "сините" в събота, не са нищо повече от нас

Крилото на Черно море Симеон Райков се завръща за съботния двубой с Левски, след като пропусна първия пролетен мач на "моряците" със Славия заради наказание. Според Райков варненци разполагат с достатъчно аргументи за успех в тази среща, тъй като съперникът по никакъв начин не ги превъзхожда с качества. Халфът бе категоричен пред varnautre.bg, че "зелено-белите" ще са по-силни през пролетта заради новите попълнения, които се присъединиха към отбора през зимната пауза. 

- Райков, тази събота Черно море приема Левски във Варна. Какви са твоите очаквания за този мач?
- За нас това е мач като всички други. Целта ни е да побеждаваме във всеки двубой и срещу Левски няма да е по-различно. Опитваме се да играем добър футбол и да побеждаваме. Иначе за самата среща мисля, че ще оправдае очакванията на хората за дерби мач, с голям заряд. Стадионът ще се напълни и дано да успеем да зарадваме Варна с победа.

- В момента Черно море и Левски са горе долу с изравнени сили откъм индивидуални качества на футболистите. Ще направи ли това двубоя по-атрактивен?
- Силно се надявам това да се случи. Смятам, че и двата тима могат да покажат хубав футбол, който да е интересен за зрителите. Левски е дразнител за всички отбори. Мисля, че не са нещо повече от нас. Наистина силите ни са изравнени, а това със сигурност ще направи двубоя по-атрактивен.

- Има ли с какво да се изненадате?
Смятам, че в България всички футболисти се познаваме добре. Няма с какво толкова да се изненадаме, но пък никога нищо не се знае. И все пак се надявам ние да ги изненадаме тях (смее се). На терена ще се види кой кого..

- Кой повече трябва да се притеснява преди този мач?
- Предполагам, че Левски трябва да се притесняват повече. Те имат големи амбиции защото се борят за титлата. Затова мисля, че за тях точките са много необходими, особено след загубата в Разград. Не мога да кажа, че при нас няма да има известно напрежение, но определено ще сме по-освободени.

- Кои страни на Черно море могат да се определят като силни през 2016?
- Като силна страна мога да посоча халфовата линия. Ние отново имаме Жоро Илиев. Това е голям коз за нас. Жоро е двигателна сила за всеки отбор, в който е бил, и неминуемо респектира съперника на терена.

- Как ще противодействате на Левски? Преодолим отбор ли са "сините"? Предполагам сте гледали мача в Раград с Лудогорец.
Това трябва да го реши треньорът. През седмицата тренираме и се готвим за всеки мач. Със сигурност ще се опитаме да играем футбол и се надявам да победим.

- В отбора има кадрови проблеми. Как ще повлияят те на облика на отбора за този двубой?
- Когато отсъстват основни футболисти, винаги се усеща в една или друга степен. Това обаче е част от футбола. Футболистите, които се появят на терена трябва да дадат всичко от себе си. Ако това се случи, не мисля, че ще има проблем.

- Не успя да спечелиш нищо със фланелка на Левски. Съжаляваш ли за това?
Не съжалявам за нищо. Дори съм много щастлив, че успях да го направя с Черно море. По-сладко е. А и не мисля, че с Левски бих постигнал това, което постигнах на "Тича". Чувствам се много добре във Варна.

- Докъде стигат силите на Черно море през този сезон?
- Ако имаме късмет, можем да играем в Европа за втора поредна година. Всеки в отбора иска това. Ще видим какво ще се случи. Смятам, че и новите футболисти в тима ще вдигнат нивото. Познавам качествата им и очаквам да сме по-силни от есента. Трябва ни още малко синхрон и мисля, че ще изненадаме доста отбори в първенството.