Вдигат надниците за студентските бригади в САЩ

Новините

23-02-2016, 08:20

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Аляска е една от най-популярните дестинации за работа сред българските студенти

Българските студенти, които заминават на гурбет в Америка, ще се завърнат с повече пари това лято. Причината - от началото на годината в 13 американски щата минималното възнаграждение за час е увеличено, пише "Телеграф". По-високите надници са факт и в най-предпочитаните за работа щати от родните гурбетчии.

"Тази година ще се завърнат с повече пари. Ние имаме работодатели, които се съобразяват с промените в минималното заплащане и вече са увеличили надниците си на час за студентите", обясни Цветелина Христова, маркетинг мениджър на една от фирмите, предлагащи студентски бригади в САЩ.

Аляска е една от най-популярните дестинации за работа сред българските студенти. От началото на годината възнаграждението в снежния щат се вдигна с един долар. Така за 60 минути труд младежите ще спечелят минимум 9,75 долара. С долар се вдига надницата за час труд и в Калифорния и Масачузетс, където тя вече достига 10 долара. В Мериленд хората вече се трудят за 75 цента повече и получават 8,75 долара.

В Ню Йорк заплащането се увеличава с 25 цента и достига 9 долара за час. В Западна Вирджияния пък увеличението е с 75 цента и съответно става 8,75 долара за час. Изброените щати са едни от най-предпочитаните сред родните студенти.