Черно море не успя да победи Славия

Спорт

21-02-2016, 14:54

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Никола Спасов: Не ми хареса поведението на отбора и съдията

"Моряците" завършиха 0:0 при гостуването си на "белите", Стенио с червен картон

Черно море започна с равенство пролетта в "А". В първия си официален мач за 2016 година "моряците" завършиха 0:0 при гостуването си на Славия, в среща от от 21-вия кръг на първенството, играна на стадиона в квартал "Овча купел" в столицата. "Зелено-белите" бяха подкрепени от около 50 души агитка, която не спря да подкрепя своите любимци през всичките 90 минути на срещата. Феновете на Черно море бяха разпънали транспарант с надпис "Почивай в мир, Туньо".

Първата интересна ситуация дойде още в началните секунди на мача. Дуде Догала проби отляво и центрира към Ивайло Димитров, който с глава не успя да затрудни Георги Китанов. В третата минута футболисти и фенове избухнаха в аплодисменти в знак на почит към легендарния №3 на България Трифон Иванов. В 22-ата минута един от най-добрите футболисти на Славия Дуде Догала стреля от пряк свободен удар, но вратарят на Черно море се справи и изби топката в корнер. Капитанът на "моряците" Георги Илиев пробва рефлекса на Георги Петков, но опитният страж се справи със ситуацията по много атрактивен начин. В 33-ата минута дойде и най-доброто положение в мача. Матиас Курьор засече с глава центриране от корнер на първата греда, но топката не пожела да влезе във вратата на Славия.

Второто полувреме започна с малко по-активна игра на "моряците", но първата по-интересна възможност за гол дойде в 61-ата минута, когато Догала пробва изстрел от дистанция, но прати топката право в ръцете на Китанов. В 65-ата минута дошлият от Монтана Борислав Балджийски беше близо до гол за домакините, но топката мина на сантиметри от левия страничен стълб.

Невероятен пропуск за Славия. В 69-ата минута "белите" направиха много добра атака, Сердеров центрира перфектно по земя към Дуде Догала, който отблизо пропусна да се разпише. 39-годишният вратар на Славия Георги Петков спаси отбора. Капитанът се намеси на два пъти в 74-ата минута. Първо Курьор пробва изстрел от ъгъла на наказателното поле, топката бе избита от Петков, а при добавката Георги Илиев отблизо не успя да накаже Петков, който се намеси решително и запази резултата 0:0. В 83-ата минута хубава атака на Черно море, резервата Педро Еуженио проби в наказателното поле и подаде към Матиас Курьор, но звездата в атаката на "моряците" не успя да преодолее железния в днешния мач Георги Петков. В продълженията на мача главният съдия Ивайло Стоянов показа директен червен картон на Стенио Дос Сантос.

Славия - Черно море 0:0

Състави:

Славия: Геотги Петков, Цветомир Панов, Стефан Велков, Димитър Пиргов, Мартин Дечев, Емил Мартинов, Янис Карабельов (71-Георги Йомов), Сердер Сердеров (82-Калоян кръстев), Борислав Балджийски, Догала, Ивайло Димитров

Черно море: Георги Китанов, Мишо Венков Венков, Пламен Николов, Тодор Паланков, Дани Георгиев, Стенио дос Сантос, Марк Клок, Андреас Васев (64-Педро Еуженио), Георги Илиев, Владислав Романов (78-Иван Вълчанов), Матиас Курьор

Жълти Картони: Тодор Паланков, Марк Клок (ЧМ);

Червен картон: Стенио дос Сантос

Стадион: "Славия", 300 зрители
Съдия: Ивайло Стоянов

Репортаж от мача виж тук: