Представители на клубове на семинар за развитие на ДЮШ от Севроизточната зона

Спорт

19-02-2016, 12:16

Снимка:

Varnautre.bg/Ивайло Борисов

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Мероприятието включваше теоретична част под формата на презентация, която бе представена от Пламен Михов

Близо 100 представители на клубове присъстваха на семинара за развитие на ДЮШ от Североизточната зона във форматите 5, 7 и 9. Събитието бе организирано от Зоналния съвет към БФС – Варна и се проведе в Зала 2 на хотел "Черно море".

На семинара присъстваха Павел Панов – технически директор на БФС, Пламен Михов – ръководител на направление ДЮФ към БФС, Георги Мирчев – председател на Зоналния съвет - Варна, както и селекционерите на юношеските национални отбори - Александър Георгиев, Викторио Павлов, Мирослав Кралев и Светослав Тодоров.

Мероприятието включваше теоретична част под формата на презентация, която бе представена от Пламен Михов. Целта бе треньорите от школите на клубовете, които са от ключово значение при изграждането на футболистите, да се запознаят със съвременните тенденции в тяхната професия при работата с децата. Бе акцентирано на физическата, техническата, тактическата и психологическата подготовка на подрастващите.

След края на презентацията, селекционерите на юношеските национални отбори – Александър Георгиев, Викторио Павлов, Мирослав Кралев и Светослав Тодоров проведоха открито занимание с деца пред своите колеги, чиято цел бе да покаже основни елементи от футболната игра и тренировъчния процес, като техническа и тактическа част. Откритата тренировка се състоя на терените на СК "Плаза Спорт Център".