Черно море отпадна за купата, Нацкин със страхотен мач

Спорт

18-02-2016, 21:31

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Варненци се държаха мъжки срещу Балкан, но отстъпиха с 80:105

В неделя ще бъде определен нов носител на трофея Купа България. Домакинът на тазгодишния турнир Балкан победи Черно море Порт Варна, който триумфира в него миналата година, с резултат 105:80 и го отстрани в четвъртфиналната фаза. Варненци, които са в много намален и подмладен състав, издържаха близо три части и се бориха мъжки, но в края силният съперник натрупа голяма разлика. Така в събота в първия полуфинал от 17 часа домакинът на турнира ще се изправи срещу Лукойл Академик, а варненци се прибират у дома.

Домакините започнаха със 7:2, но варненци бързо компенсираха и след игра кош за кош до края на първия период домакините имаха само точка аванс при 23-22. По нищо не личеше, че „моряците” имат сериозни проблеми и въпреки че петимата титуляри играха почти без смяна, стрелбата от тройката на Мартин Маринов държеше домакините в мача през първото полувреме. Той наниза 5 тройки и изведе отбора си до 51-44 на почивката.

Малко след подновяването на играта разликата стана двуцифрена, но варненци успяха да излязат от трудната ситуация и се приближиха на 4 точки, за да върнат интригата. Статуквото се запази до самия край на частта, когато Мартин Маринов отново бе точен от тройката за 76-69. Последната десетка започна с нова тройка за домакините и разликата отново скочи до 10 точки, а в тези моменти мачът бе решен. Само за 4-5 минути разликата скочи над 20 точки и в оставащото време мачът просто бе доигран.

Победителите имаха сериозно предимство в борбата под коша – 34:25 и вкараха цели 15 тройки при успеваемост 42% (15/35). Те имаха два пъти повече асистенции – 26:13 и повече точки под коша – 36:22.

Мартин Маринов наниза 27 точки (6 тройки) за победителите, а по 18 добавиха Мартин Дурчев и Марко Бъркич. Петима баскетболисти на отбора завършиха с двуцифрен актив.

Ангел Нацкин вкара 21 точки (5 тройки) за варненци, а с по 18 завършиха Станислав Цонков и Симеон Илиев.