Наказаха с пробация двама братя, хулиганствали във варненско село

Крими

18-02-2016, 15:25

Снимка:

planbe.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Мъжете вдигнали пиянски скандал в заведение, който се пренесъл и на улицата

Двама братя от село Близнаци бяха осъдени за извършено в съучастие хулиганство. В продължение на година и половина 37-годишният Б. Василев и 34-годишният Н. Василев ще трябва да изпълняват двете задължителни пробационни мерки - да се регистрират по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и да провеждат срещи с пробационни служители.

Самите хулигански действия са извършени от подсъдимите на 12 август 2014 г. Двамата консумирали алкохол на открито пред търговски обект в селото. В нетрезво състояние те започнали да се заяждат с друг клиент на съседна маса и да му искат пари назаем. След като получили отказ, конфликтът ескалирал, стигнало се до неприлично държание, блъскане и отправяне на ругатни. При опит на потърпевшия да се оттегли и да се качи в колата си, той бил ударен с вратата на автомобила от по-големия брат. Бил подаден сигнал на тел. 112 и на място пристигнал полицейски екип.

Арогантните действия, оказването на съпротива и използването на нецензурни реплики се пренесло и спрямо униформените служители. Подсъдимите отказали да изпълнят разпорежданията им, като единият от тях се опитал да избяга. Въпреки усилията на много други събрали се пред магазина хора да се намесят и преустановят хулиганските действия, агресивното поведение на двамата подсъдими продължило до пристигането на допълнителен полицейски екип.

В съдебна зала днес подсъдимите и прокуратурата постигнаха споразумение за решаване на делото, което бе одобрено от съда. Актът е окончателен и влиза в сила веднага.