София Филм Фест отново дава екран на непознати автори във Варна

Обявена е стажантска програма на тема "Мениджмънт на културни събития"

За поредна година изданието на София Филм Фест - Варна‘16 ще даде поле за изява на неутвърдени автори в областта на седмото изкуство. "Екран за нови кинематографисти" е събитие, запазена марка на варненското издание на феста, който тази година отбелязва седмо за града ни издание и ще се проведе между 11-ти и 20-ти март в залите на Фестивалния и конгресен център. Филмовото предизвикателство има за цел да даде екран на неутвърдени автори, като освен да покажат своите творби, те ще имат възможност да се срещнат с лица от киносредите, с които да обменят контакти и идеи.

"В световен план фестивалите са мястото, където се зараждат нови идеи и партньорства. Целта ни във Варна е не просто да покажем най-добрите заглавия от софийското издание, но и да помагаме за създаването на адекватна културна среда. Каним всички млади и не толкова млади автори с интереси в областта на киното да споделят с нас своите творби", сподели Александър Николов, организатор на фестивала във Варна.

Заявки за участие се приемат до 4-ти март на е-mail адрес: [email protected], като няма ограничения както във възрастта на участниците и техния град, така и във времетраенето на филмите.

Още една инициатива, насочена към младите хора се предвижда да се проведе в рамките на фестивала. Обявена е стажантска програма на тема "Мениджмънт на културни събития". Всички млади хора, които се запишат, ще имат теоретични и практични занимания, ще участват в провеждането на София Филм Фест–Варна’16 и ще получат възможност за организиране на собствено културно събитие. Всички желаещи да се включат могат да пишат на същия мейл или на страницата на събитието във Facebook.

Цялата програма и новини за фестивала може да проследите тук.