Възраждат лятното кино в курорта Св. Св. Константин и Елена

Мисия Варна

17-02-2016, 13:13

Снимка:

Facebook/ Лятно кино Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Обявяват конкурс за промяна на облика му

Лятното кино в курорта Св. Св. Константин и Елена да започне да приема отново посетители и да се превърне в атракция. С изпълнението на тази амбициозна задача са се заели от варненското дружество "Автокино". Към момента мястото до хотел "Адмирал" е в окаяно състояние. Последната прожекция тук е била преди около десетина години.

Теренът е собственост на военното министерство, с което "Автокино" е сключило десетгодишен договор за наем. Намеренията на дружеството са обновеното кино да отвори врати още този сезон, като за целта то е решило да обяви конкурс за промяна на облика му.

Конкурсът дава възможност на специалисти и млади ентусиасти да споделят своите идеи и един от тях да "облече“ киното в своята творба. Кампанията е насочена към интериорни дизайнери, архитекти, студенти или хора с умения и интерес в тази сфера. Проектите ще бъдат оценявани от четиричленно жури, както и чрез допитване в социалната мрежа Facebook. Предвидена е и парична награда за най-добрия проект в размер наа 500 лева. Предложения ще се събират от 22 февруари до края на март, като ще бъдат организирани и дни на отворените врати за запознаване с местоположението и настоящото състояние на киното.

Идеята е то да се превърне в сборен пункт както за жителите на морската столица, така и за туристите и гостите на града. Планираме да има прожекции всяка вечер, да се организират концерти и танцувални вечери, както и да се представят театрални постановки, обясниха от "Автокино". Могат да се правят и най-различни тренинги и събития с културна насоченост, допълниха от дружеството, чийто екип е реализирал успешно проекти като StartUp Weekend, Beehive Co-Working space, NewBiz Club, Startup Grind, Europe Code Week. Проектът е съгласуван с варненската общината, откъдето са заявили подкрепа.