Статистиката говори срещу Черно море в мача със Славия

Спорт

16-02-2016, 17:09

Снимка:

Varnautre.bg/Ивайло Борисов

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бакари отново с травма

В последните три гостувания "моряците" записват три победи, Вилян Бижев вкарва гол №100

Черно море гостува на Славия тази неделя от 13 часа в мач №101 между двата тима на ниво "А" група. До този момент "моряци" и слависти са изиграли точно 100 двубоя по между си, като статистиката определено е в полза на "белите". Черно море побеждава 33 пъти, равните са 26, а загубите 41. Головата разлика е 101:131 в полза на Славия. В София отново белите са с по-добри показатели. Варненци побеждават 10 пъти и губят 28 пъти, с 12 равенства (49/92 г.р).

Началото на сблъсъците между Черно море и Славия е поставено през сезон 1948/1949 г., когато е учредена "А" група. Варненци побеждават и в двата мача - във Варна с 1:0 (Христо Конаков). Любопитното в този мач е, че главният съдия Стефан Данчев е от Варна.

В София черноморци са още по-убедителни - 3:1. Хеттрик във вратата на Славия бележи Недко Недев, който в края на шампионата е и голмайстор на "А" група, заедно с Димитър Миланов от ЦСКА, съобщи за varnautre.bg футболният статистик Иван Карабаджаков.

Настоящият треньор на Черно море Никола Спасов е поразявал пет пъти вратата на Славия като играч на "моряците". Три пъти във Варна и два пъти в столицата.

В последните си три гостувания на "белите" на стадион "Славия", Черно море е постигнал три победи - 3:1 (Живко Петков, Иван Коконов, Симеон Райков), 3:1 (Бакари, Коконов и Курьор) и 1:0 (Вилян Бижев), който бележи стотното попадение в "бялата" врата за Черно море.