Условна присъда за младеж, спипан с марихуана

Крими

16-02-2016, 16:40

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

23-годишният мъж скрил тревната маса в калъф и кутия за очила

Районният съд наложи условно наказание на 23-годишен младеж за държане на марихуана. Случаят е от 1 юли миналата година във Варна. Вечерта в централната градска част полицейски патрул, извикан по сигнал за разбит автомобил, извършил проверка на преминаващи младежи.

У 23-годишния П. Атанасов в калъф и кутия за очила били открити две полиетиленови пликчета, съответно със зелена и суха тревна маса. Установено било, че той държи марихуана, с различно процентно съдържание на активен компонент тетрахидроканабинол и общо нетно тегло около 25 грама. Експертизата оценява намереното у него високорисково наркотично вещество на обща стойност около 150 лева.

Младежът е с чисто съдебно минало, няма данни за криминални прояви и регистрации. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение му беше наложено наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Вещественото доказателство – иззетата марихуана се отнема в полза на държавата и подлежи на унищожаване.

Със споразумението младежът прие спрямо него по време на изпитателния срок да бъдат полагани възпитателни грижи от служител на Пробационната служба във Варна. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.