Спасиха бедстващи кучета, затворени на балкон

Крими

12-02-2016, 18:25

Снимка:

Невяна Петрова

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Едното е скочило от терасата

Кучета, държани затворени на балкон без храна и вода в Провадия, са изведени от жилището. За случая в социалната мрежа алармира Невяна Петрова, която публикува снимка на едно от кучетата, порода голдън ретривър, от които е видно, че животното е слабо като скелет.

"Едното куче е паднало от балкона, съседи са го прибрали отново в апартамента, където го гледа едно семейство. В жилището има още едно малко куче. Видимо не се грижат за тях, голямото е порода голдън ретривър, слабо е като скелет. Кучетата стоят на терасата без храна и вода. Не ги разхождат. Кучето намира спасение единствено като скочи от балкона. Ако се случи това за втори път, може би ще е пагубно за него", написа Петрова.

След като случаят бе тиражиран от медиите Областната дирекция на МВР във Варна разпореди проверка. Със съдействието на служители на реда четириногите са изведени от дома. Те ще бъдат прегледани от ветеринарен лекар, след което за тях ще бъдат положени необходимите грижи.

Социалните също извършват проверки, защото в дома който е бил и без ток, се отглежда и тригодишно дете, предаде сайтът ovarna.bg. По информация на съседи, обстановката в жилището е трагична - алкохол, скандали и мръсотия.

Снимка: ovarna.bg