Трима заплашиха и ограбиха възрастен мъж

Крими

12-02-2016, 12:59

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Двамата са задържани, третият се издирва

Трима мъже са заплашили и ограбили 65-годишен мъж от провадийското село Манастир. Случаят е от 28 декември миналата година. Около 21 часа на този ден мъжете проникнали в дома на пенсионера и след като употребили физическа сила и го заплашили с нож откраднали телевизор, мобилен телефон, дрелка, ъглошлайф и дебитна карта.

След подадения сигнал за кражбата и проведените оперативно-издирвателни действия служителите на реда са задържали двама от извършителите 25-годишните И. П. и Р. Х. от Девня, първият от които осъждан за грабеж и кражба. Третият извършител – 21-годишният Р. З. от село Манастир се издирва. По случая се води досъдебно производство, работата продължава.

Задържан е и извършителят на кражба от незаключен апартамент, извършена преди дни. 23-годишният Я. Я. от шуменското село Цани Гинчево влязъл в жилището на четвъртия етаж през нощта на 7 февруари. Откраднал 32-инчов телевизор и 150 лв., които са били в чекмедже до телевизора.

При задържането му вещите са намерени и са приложе ни към материалите по образуваното досъдебно производство. Материалите са докладвани на прокурор от Районната прокуратура.

Областната дирекция на МВР във Варна настоятелно апелира към гражданите да бъдат отговорни към собствеността си, да заключват входните врати на жилищата си и по възможност да се вземат мерки да се заключват надлежно и входните врати на входовете на жилищните блокове.