Черно море Порт Варна може да напусне първенството след турнира за купата

Спорт

11-02-2016, 15:44

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

До момента баскетболистите на Черно море са получили по 2 от общо дължимите към тях 6 заплати

Броени дни остават до възможността носителят на Купата на България и бронзов медалист от миналия сезон Черно море да напусне първенството! Финансовата криза все по-болезнено е притиснала моряците с убийствен захват и по всичко изглежда, че клубът няма да може да завърши сезона. „Тема Спорт” научи, че оставащите 7 дни до турнира за купата в Ботевград ще бъдат от животоспасяващо значение за варненци. Изпълняващият длъжността на президент в клуба д-р Георги Ганчев ще има тежката задача да убеди ръководството на Порт Варна да дофинансира отбора, или в противен случай мачът с Балкан след седмица ще се окаже последен за него за 2016 година.

До момента баскетболистите на Черно море са получили по 2 от общо дължимите към тях 6 заплати. Положението е изключително драматично, като не случайно моряците пътуваха за Правец в деня на мача с Лукойл Академик. Пари няма не само за финансиране на играчи и треньори, но и за най-належащи консумативи. Всичко това неминуемо се отрази и на представянето на отбора, макар на този етап противно на логиката той да удържа петото място в класирането. Ако не се намерят средства до началото на купата, то от ръководството на моряците няма да правят спънки на нито един свой баскетболист да напусне. Играчите, които до момента стиснаха зъби и намериха сили да останат част от тима, ще получат зелена светлина да търсят късмета си на друго място.

Това вече направиха Станислав Славейков, Ангел Пейчинов и Николай Стоянов. Минимална изглежда вероятността тимът да довърши сезона с юноши, тъй като няма да може да провежда нормален тренировъчен процес, а и да покрива дори наглед обикновени битови разходи като пътувания до Бургас, Правец или Самоков. От Порт Варна вече обявиха, че нямат амбиции повече да се занимават с баскетбол, като на този етап именно тази компания изглежда единствен вариант за спасението на клуба поне за следващите три месеца.