Армията търси купувач на почивна база край Варна за поредна година

Отново се вадят на тезгяха бивша казарма край "Владиславово", четири автодрума и автополигон

Министерството на отбраната ще извади на тезгяха апетитни имоти с отпаднала необходимост във Варненска област за поредна година. Общо 37 терена – в общините Варна, Аврен, Аксаково, Долни чифлик и Провадия, чиято обща площ надхвърля 780 декара, са включени в списъка за продажби, като болшинството от тях се предлагаха и последните две години.

С най-голяма площ (около 174 декара) е бивша казарма край "Владиславово", на чиято територия се намират 27 сгради със застроена площ около 5 декара. Пак ще се търси купувач и на част от базата на поделението в "Тихина", където като терени с отпаднала необходимост бяха определени два складови района от около 11 декара с пет сгради. През тази година в списъка е включен само единият – с площ около 9 декара и четири сгради, откъдето може да се направи предположение, че другият най-вероятно е продаден.

Отново ще се предложи и почивната база на военните в местността "Манастирски рид", представляваща бивш военно-почивен дом, простиращ се върху 11 декара. Парцелът е в близост до двата хотела на армията "Фрегата" и "Маяк", разположени над магистралата за Златни пясъци. Върху терена се намират 11 сгради със застроена площ от около 2000 квадратни метра – сграда със спални помещения и работилници, които обаче са в лошо състояние.

На тезгяха отново ще бъдат извадени и четири автодрума и един автополигон, находящи се в селата Кичево, Игнатиево и местността "Кара тепе" край "Виница". Купувачи ще се търсят и за три складови района в местността Арабтабия в района на "Галата", за складов район в местността "Акчелар", бивша казарма в местността "Планова", складов район в село Каменар, в Долни чифлик и антенно поле в местността "Малка чайка".

11 незастроенни имоти в кв. "Изгрев", три от които край бул. "Христо Смирненски" също очакват нови собственици. Само един от парцелите е с площ от декар и половина, а всички останали са под декар. През настоящата година ще се продават и 6 складови района в местността "Разсадника" в Провадия с общо 49 сгради на терияторията им.