4 месеца затвор за пиян без книжка, карал по Крайбрежната

Крими

09-02-2016, 16:26

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Осъдиха условно шофьор на камион, влязал пиян в пристанището

45-годишен мъж от Белослав беше осъден за шофиране без книжка в бързо производство. Т. Станев е хванат при рутинна проверка от полицейски служители на 19 януари тази година във Варна. Тогава, по крайбрежната алея в Морската градина, той управлявал лек автомобил "Мерцедес" в нетрезво състояние и без изобщо да притежава свидетелство за управление на МПС. Освен това, само 4 месеца по-рано, с влязло в законна сила наказателно постановление, Станев е бил санкциониран по административен ред отново за управление на автомобил като неправоспособен водач. Подсъдимият има и предходна съдимост. За конкретното деяние съдът одобри споразумение, с което му наложи ефективно наказание от 4 месеца затвор.
Условни наказания наложи днес Районен съд - Варна на други двама водачи, шофирали след употреба на алкохол. 41-годишният Н. Петков беше осъден на 3 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок. На 2 март миналата година в квартал "Галата", след разпра с друг водач, бил извикан полицейски патрул. При тестване с дрегер на място било установено, че Петков е в нетрезво състояние, като взетата му малко по-късно кръвна проба отчела алкохолна концентрация от 2,03 на хиляда. За срок от 1 година той ще остане и без шофьорска книжка.

След полунощ на 29 ноември миналата година, на паркинг в района на пристанището, след възникнал проблем с разпиляване на зърно и извършена маневра по преместване на товарен автомобил, полицейски патрул проверил водача му за алкохол. Взетата кръвна проба от 54-год. С.Стойков показала концентрация от 2,37 промила. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, той получи 4 месеца условно наказание и беше лишен от право да управлява моторно превозно средство за период от 8 месеца.