Местен трафикант на жени зад решетките по искане на Австрия

Крими

09-02-2016, 13:36

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Трафикът е бил съпроводен с брутално насилие

Състав на Варненския апелативен съд потвърди днес задържането под стража на Любомир Йорданов, задържан миналата седмица от ВОС на основание Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от компетентните власти в Австрия.

36-годишният варненец е с ЕЗА, издадена на 19 януари тази година от прокурор на Инсбрук. Властите в Австрия водят наказателно преследване спрямо Йорданов заради 4 отделни престъпни деяния, свързани с трафик на жена, принуждавана да проституира в района на Инсбрук. Престъпленията са осъществени в късната есен на 2014 година.

Трафикът на сънародничката ни е бил придружен с брутално насилие спрямо нея, системно малтретиране, телесна повреда, заплахи и отнемане на "спечеленото" от проституция.

За да потвърди ареста на Йорданов днес Варненският апелативен съд сподели основанията на първата съдебна инстанция. ЕЗА е издадена от компетентните власти на Австрия. И този съд няма съмнение относно основанията за наказателно преследване на българина.

Обстоятелството, че той има осъждания в България за престъпления от общ характер потвърждават извода, че законосъобразна в настоящия момент е единствено мярката за неотклонение "задържане под стража".
Това определение на Варненския апелативен съд е окончателно.