Още един от петимата, разследвани за отвличане, остава в ареста

Димитров и Николов са с мярка за неотклонение "задържане под стража", Колев, търпи "домашен арест", а Цветанов е под "парична гаранция"

Антон Иванов, разследван за тежко умишлено престъпление – отвличане в условията на опасен рецидив и извършено в съучастие с други 4 лица ще продължи да пребивава в ареста. Днес състав на Варненския апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд Варна. Молбата на обвиняемия за изменение в по-лека на процесуалната мярка за принуда е оставена без уважение.

Пресслужбата на съда припомня, че Евгени Димитров, Никола Николов, Георги Цветанов, Александър Колев и Антон Иванов се привлечени като обвиняеми затова, че в престъпно съучастие на 16 януари тази година отвлекли насила Йордан Радев. От първите събрани при разследването доказателства се установило, че Антон и Евгени познавали Радев, но били в конфликт с него. Сговорили се с останалите обвиняеми да отвлекли Йордан, за да се саморазправят с него. В присъствието на Никола, пострадалият бил отвлечен, като първоначално бил зашеметен с електрошок от Евгени. Насилниците го напъхали в багажника на лек автомобил и против волята му го отвели в дома на Антон. Близо едно денонощие петимата обвиняеми били жертвата си. Има данни от свидетелски разкази, че Антон е нанасял удари върху пострадалия Следи от предмета, с които мъжете са причинили телесни повреди на Йордан били открити при СМЕ. Радев избягал и сигнализирал органите на реда. Той подробно е обяснил обстоятелствата по отвличането, както и за систематичния побой, който мъжете му нанесли, снимали издевателствата си с мобилен телефон(наличен е 6 минутен запис на упражненото насилие) и го принуждавали да прави самопризнания. Евгени Димитров и Никола Николов са с мярка за неотклонение "задържане под стража", Александър Колев, търпи "домашен арест", а Георги Цветанов е под "парична гаранция" в размер на 5000 лева .

Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди най-тежката процесуална мярка за принуда спрямо Антон Иванов, разследван за отвличане в условията на опасен рецидив, в съучастие с други 4 лица е окончателно.