Таксиметрови шофьори плашат със седемдневни протести

Ако ресорната комисия не увеличи минималната тарифа за таксиметрови превози

Таксиметрови водачи планират да протестират по няколко часа седем дни, ако траспортната комисия към Общинския съвет не увеличи минималния праг на таксиметровите услуги в града. Това става ясно от заявление от Инициативен комитет, адресирано до кмета на Варна и публикувано в социалната мрежа. Припомняме, че председателят на транспортния синдикат "Авто 94" Димчо Иванов депозира предложение в ресорната комисия за увеличаване на минималната тарифа на 1,25 лева.

Шофьорите са решили да протестират от 14 до 19 часа на 11, 12, 15, 16, 17, 18 и 19 февруари. Идеята е недоволните водачи да се събират в 14 часа на паркинга на Терапията, откъдето час по-късно да стартира шествие до кв. "Аспарухово", като жълтите коли минат през центъра до квартала и обратно за два часа.

След това в продължение на час ще се провежда събрание на таксиметровите водачи пред Катедралата. Последния един час ще премине отново в шествие от центъра до кв. "Аспарухово" и обратно до Катедралата, уточняват инициторите, които молят за съдействие МВР за осигуряване на охрана на демонстрациите.

Те ще се осъществят единствено, ако комисията по транспорт не вземе решение да повиши минималния праг от 0.60 лв. за дневна тарифа, но не под себестойността на превоза, подчертават от Инициативния комитет.