11 училища се включват в Международния ден за безопасен интернет

Животът

09-02-2016, 11:09

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

В рамките на кампанията ще бъде разпространен наръчник: "Другият речник за интернет…"

Седем варненски гимназии се включват днес в Международния ден за безопасен интернет – 9-ти февруари: Първа езикова гимназия, IV ЕГ "Фр. Жолио-Кюри", III ПМГ "Акад. М. Попов", ГПЧЕ "Йоан Екзарх", НГХНИ "К. Преславски", Професионална техническа гимназия, МГ "Д-р П. Берон", както и четири основни училища (ОУ "Ч. Храбър", ОУ "Ангел Кънчев", ОУ "Цар Симеон", ОУ "Йордан Йовков") и Сдружение "Beehivе - Споделено работно място". Това съобщи Мартина Янева, главен експерт в дирекция "Превенции" в Община Варна.

Инициативата е на Европейската комисия и стартира през 2004 г. От тогава до днес всеки втори вторник на февруари е определен за нарочен ден, в който вниманието на обществеността е насочено към по-сигурна онлайн среда за децата и младите хора.

Мотото на кампанията тази година е "Дай своя принос за по-добър интернет". Общинската дирекция "Превенции" е предвидила обучения на ученици и родители от доброволци от Градския превантивен клуб, анкета със средношколци - "Разпознаваме ли опасностите в интернет" и дискусии с участниците в нея, както и инициативи в интернет пространството (разпространение на лого и видеоклип). Очаква се да се включат около 1 200 ученици от 1 до 9 клас.

В рамките на кампанията ще бъде разпространен наръчник: "Другият речник за интернет…", разработен съвместно с Националния център за безопасен интернет и отпечатан от дирекция "Превенции".