Убиец, застрелял зет си, поиска да излезе от ареста

Съдът отказа да разгледа искане за промяна на мярката за неотклонение

Защитата на 57-годишния бизнесмен Р. Иванов, обвинен за убийството на зет си миналото лято, изпрати молба до Варненската окръжна прокуратура за изменение на мярката за неотклонение в по-лека. Съдът не даде ход на делото, поради липса на сезиране по законоустановения ред и не е компетентен да се произнесе по направеното искане от защитата. 

След като прецени, че в случая прокуратурата е процедирала незаконосъобразно съдът прекрати производството по искането за промяна на мярката за неотклонение.

57-годишният Румен Иванов от София, бе задържан за убийството на 34-годишния си зет Николай и призна за престъплението. Кървата драма се разигра на 23 август миналата година в частен имот в местността Кабакум, където жертвата дошъл със съпругата си и двете им деца – на 1 и 3 години за летния сезон. В поредната разправия между младите се намесил бащата на жената, който извадил законно притежаван револвер и стрелял няколко пъти по зет си. При направената проба за алкохол в кръвта на Румен Иванов дрегерът е отчел наличието на 1,22 промила.Раненият мъж се опитал да напусне жилището и малко по-късно се строполил край плажа, където е намерено тялото му.