Мишо Венков: Очаквам да направим летящ старт напролет

Спорт

08-02-2016, 12:05

Снимка:

Varnautre.bg/ Ивайло Борисов

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Капитанът на Черно море вярва, че могат да победят Славия и Левски

След като Литекс бе изхвърлен от "А" група и се направи ново класиране, Черно море попадна в по-добра ситуация преди подновяването на първенството. "Моряците" остават пети, но вече са на 6 точки не само от четвъртия Славия, но и от третия Берое. Ако варненци завършат трети напролет, със сигурност ще участват в Лига Европа. При положение че финишират четвърти, ще играят в Европа, единствено ако Берое е трети и вземе купата на България.

В ексклузивно интервю Михаил Венков разкри какво очаква от отбора през пролетния полусезон.

- Мишо, по-спокойни ли сте след новото класиране и по-реални ли стават шансовете ви за Европа?

- Спокойствие няма, но е видно, че сме в малко по-добра ситуация. Все пак крайното ни класиране ще се определи от резултатите и продукциите ни на терена. Хубаво е да се играе в Европа, играе ни се в Европа и мисля, че на кое място ще завършим, ще зависи изцяло от нас самите.

- Смятате ли колко точки ви трябват в оставащите 14 мача за третото място?

- Не, а и не е правилно. Нашите цели са да сме по-добри от есента и да поддържаме постоянно добро игрово ниво на терена.

- Лудогорец и Левски ли ще се борят само за титлата или ще се намеси и друг отбор?

- Да, Лудогорец и Левски показват, че са двата тима, които са фаворити за златото. Битката за третото и четвъртото място обаче, също ще е интересна.

- Превъзхождат ли ви Берое и Славия спортно-технически?

- Това не мога да кажа, но е факт, че са преди нас в класирането. За да ги изпреварим, трябва да вземем максимум точки от четирите мача с тях.

- В първия пролетен кръг на 21 февруари гостувате на "Овча Купел", където в последните сезони редовно биете?

- Срещу Славия играем успешно не само на "Овча Купел", а и във Варна. Но предстоящия мач няма да има нищо общо с предните. Много е важно с оглед на разликата в точките да стартираме успешно. Ще бъдем двойно мотивирани да бием в София, както и след това Левски на "Тича". Един успешен пролетен старт ще ни вдъхне самочувствие и увереност в силите.

- Кои грешки от есента не искате да повтаряте?

- Да не губим с лека ръка точки в мачове, в които сме ги заслужили, и да сме пределно концентрирани през 90-те минути на всеки мач.

- Как ще се отрази завръщането на Георги Илиев на Черно море?

- Много позитивно. Познавам го от години, той е изключителен футболист и легенда на "Тича". Жоро ще вдигне класата ни. Колкото повече такива футболисти има в един отбор, толкова по-добре за него.

- Как виждате останалите нови попълнения?

- Щом са привлечени в Черно море, значи имат необходмите качества и ще са полезни на тима.

- Какво бихте казали за Вальо Йосков, който още не е навършил 18 години, но с това, което показва, дава заявка за основен изпълнител вбъдеще?

- Вальо е момче с безспорни качества и всички ние ще му помагаме да ги развива. Господ е бил щедър към него с таланта, който му е дал. Пожелавам му да се реализира във футбола и вярвам, че ще го направи.

- Има ли напрежение в отбора след инцидента между Марк Клок и Матиас Курьор по време на двустранната игра миналата седмица?

- Не. Двамата изясниха взаимоотношенията си и всичко между тях е наред. Такива неща се случват по време на предсезонна подготовка.