Жена оглави студентската организация

Животът

08-02-2016, 10:42

Снимка:

skandal.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Учредител на Варна 2017 иска да оглави студентската организация

Двама варненци в ръководството на Националното представителство на студентските съвети

Яна Вангелова от университета "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас бе избрана за председател на Националното представителство на студентските съвети (НПСС) за мандата 2016- 2018 година. Общото събрание се проведе тази събота в Тракийския университет в Стара Загора.

Вангелова бе сред тримата кандидати, които се явиха със своите платформи пред общото събрание на НПСС. Тя получи най-голяма подкрепа от присъстващите делегати. Представителят на Техническия университет в София - Момчил Петков получи 2 гласа, а Ивайло Здравков от Национална спортна академия "Васил Левски" получи 1 глас.

Яна Вангелова е позната в студентските среди като човек с опит в организацията, притежаваща познания и воля да бъде лидер. Тя е докторант по специалност „Организация и управление на производството” и магистър по „Управление на европейски проекти“, владее свободно гръцки и английски език. Тя е сред учредителите на Сдружение "Варна - Европейска младежка столица 2017".

Представител е на обществени и консултативни съвети към държавни институции в страната и експерт по проблемите на образованието и младежта. Не е била член и не членува в политическа партия. Диалогът и дипломатичността са заложени в личността й. Инициатор и участник в множество проекти, инициативи, семинари, конференции, дискусии и кръгли маси. Приема обществената си позиция като лична кауза и една от най-големите битки, които е спечелила е тази за запазване на водната база на Национална спортна академия “Васил Левски” в Несебър.

През мандат 2014 – 2016 Яна Вангелова е част от Изпълнителния съвет на Националното представителство на студентските съвети и заместник-председател на организацията, като такъв е успяла да реализира много ключови идеи за развитието на студентското самоуправление в България. Един от основните моменти, който бе залегнал в плана за развитие на НПСС и платформата на Яна Вангелова е: разрастване на отраслите на Национален център за изследване на образованието и младежта (НЦИОМ) към НПСС.

За председател на Общото събрание на НПСС беше избран д-р Борис Андонов от Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" във Варна, който ще изпълнява длъжността за втори пореден мандат. В ръководството на студентската организация (Изпълнителния съвет) влезе още един представител на Варна - Весела Михайлова от Икономическия университет.